T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Tüccar ve Sanayiciler Derneği İlkokulu

KAYIT ve NAKİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

             Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğine göre 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzda Ana sınıfına ve 1. Sınıfa yeni kayıt olacak öğrenciler için kayıt süreci Temmuz ayının ilk iş gününde 3 Temmuz 2023’te başlamıştır.

           Nakil işlemleri ise Eylül ayının ilk iş gününde başlayacak.

Kayıt ve nakil işlemleri, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

           

Ana sınıfına kayıt:

Ana sınıfına, 2023 Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır.

İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

             Çocuğun aday kaydı e-Okul sistemi üzerinden alınır. Kesin kaydı yapılan çocukların velilerine Acil Durumlarda Başvuru Formu Ek-1doldurtularak Sözleşme Ek-2 imzalanır.

Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır.

Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda veliler huzurunda kura çekimi yapılır.

            

İlkokula kayıt:

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.

Öğrencilerimizin eğitim görecekleri şubeler kura ile belirlenecektir.

Kayıt işlemleri hakkında bilgi için 0 212 548 10 75 numaralı telefondan randevu alarak okulumuza müracaat edebilirsiniz. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.07.2023 - Güncelleme: 03.07.2023 01:43 - Görüntülenme: 400
  Beğen | 0  kişi beğendi